Mag ik mij even voorstellen:

  • Monique Kaika: 06-06-1971: Fysio/Manueel/en Dry Needling therapeut voor zowel mens als paard.

Begin jaren 90 ben ik begonnen in zuid Duitsland met het werken als fysiotherapeut. Al snel zocht ik de zelfstandigheid middels een eigen praktijk. Na 8 jaar in het buitenland gewerkt te hebben kwam de wens om weer terug naar Nederland te keren. Ik ronde mijn specialisatie als manueel therapeut af en volgde nog een aantal opleidingen omtrent Whiplash, RSI en Dry Needling. Het voordeel is dat ik zo de passieve en aktieve therapieën met elkaar kan blijven combineren, dus de passieve mobilisatie en manipulatietechnieken met de aktieve houding en stabilisatie oefeningen uit de fysiotherapie. 9 jaar leidde ik een medisch revalidatiecentrum in de Betuwe.

Aangezien mijn voorkeur toch echt uitgaat naar het behandelen van patiënten in plaats van het leiden van een grote praktijk ben ik weer opnieuw opgestart na het verkopen van het medisch revalidatiecentrum.

Mijn werk als fysiotherapeut sinds 1995 kent dus een rijk en gevarieerde ervaring, waaruit uiteindelijk verschillende specialisaties zijn ontstaan. Aangezien ik zelf paarden heb en graag rijd is de specialisatie voor het behandelen van paarden en ruiters ontstaan.

Tevens wordt mijn praktijk steeds meer bezocht door golfers waardoor het nodig was steeds meer in de sport te duiken en zijn valkuilen te ontdekken waardoor er een tweede specialisatie ontstond. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat patiënten uit andere sporten en werkgerelateerde klachten hier niet welkom zijn want mijn ervaring op dat gebied is natuurlijk het grootst.